perjantai 3. huhtikuuta 2015
Pääsiäisen vietto voi olla pienelle raskasta, kun koko ajan pitää mennä kirkkoon. Ei meillä osata jouluja ja pääsiäisiä oikein muullakaan tavalla viettää kuin poimimalla kaupungin tarjonnasta kiinnostavia juttuja. Alimmassa kuvassa kiirastorstain messuavustaja odottelee sakastissa. Nyt hän on jo paennut maalle. Kiirastorstain messun päätteeksi alttari ja saarnatuoli puettiin mustaan ja valot himmennettiin, elämys jäi kyllä kovasti mieleen pienimmillekin.

Tänään menimme kuuntelemaan Mozartin c-mollimessun Paavalinkirkkoon. Urheasti lapsukaiset siitäkin koettelemuksesta selvisivät vaikka teos pitkä onkin. Tähän minulla on vinkkikin: kosketuksen taikavoima. Saman ovat havainneet varmaan muutkin vanhemmat, mutta kosketuksella on ihmeellinen, rauhoittava vaikutus. Sylissä ja kainalossa jaksaa kuunnella, joskus auttaa ihan kevytkin kosketus ja kiemurtelu lakkaa. Pitkältä tuntuva sessio voikin olla tilaisuus ennättää kerrankin istua paikoillaan ja tankata läheisyyttä. Ja palkitsevaa huomata, että lopulta kokemus oli myös lapsille innostava ja mieliinpainuva, kun sen ensin jaksoi kokea.

Onneksi pääsiäisyön messun jälkeen on tiedossa hauskaakin, valvomista, munia, kylästelyä ja sen sellaista. Eikä pääsiäisen aika yhtä pelkkää hartautta ole, tiedossa on myös Ikeanreissua ja naapuriasunnon tyhjenemistä ja haltuunottoa, monenmoista.

Toivotan pääsiäisen tunnekirjoa laidasta laitaan. Munia. Iloa ja valoa.

Tällaisen version löysin ensimmäisestä osasta. Ihanaa.

2 kommenttia:

  1. Lähekkäin olo tärkeiden/kauniiden asioiden äärellä on kyllä ihanaa. Joku konsertti olis ollut kiva kuulla nyt pääsiäisen aikaan, mutta ei kaikkea viitsinyt rohmuta. :) Eilinen pääsiäisvaellus oli hyvä ja koskettava -- käytiin koko perhe. Varmasti mieleenpainuva. Siinä esitettiin siis pääsiäisajan tapahtumat. Siirryttiin tilasta toiseen seuraamaan eri juttuja. Kaikin puolin upea toteutus "taviksilta": lavasteet, valaistukset ja roolisuoritukset.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hyvää pääsiäistä koko teidän perheelle!

      Poista