lauantai 22. lokakuuta 2011

Samulin ohrarieskat


Kuusamossa Samuli innostui rieskanpaistosta ja päätti kokeilla sitä kotona. Tänä aamuna saimme ihania lämpimäisiä. Rieskat olivat oikein hyviä, kaksi leipästä katosivat lautaselta höyryävän kuumina. Kaksinkertainen annos seuraavalla kerralla. Ja tässä vielä helppojen rieskojen ohje innokkaille kokeilijoille:

n. 4dl ohrajauhoja
n. 2dl vettä
suolaa

Kuumenna uuni 250-300 asteeseen. Sekoita taikina kylmään! veteen nopeasti, muotoile ohuet leipäset ja työnnä uuniin. Paista 5-10 minuuttia.

Ideana on, että sähköuunissa paistaessa kylmän taikinan ja kuuman uunin kohtaamisesta syntyy kosteutta ja leivistä tulee rapeita. Jälkeenpäin muistin myös neuvon, jota voisi seuraavalla kerralla kokeilla: asettaa kupillisen vettä uunin pohjalle kosteutta antamaan.

Mukavaa, rentouttavaa viikonloppua kaikille!

9 kommenttia:

  1. ihana aloittaa aamu kun joku toinen laittaa ja leipoo herkut aamiaispöytään!pitää kokeilla joku kerta!mukavaa viikonloppua, taitaa olla sateista sielläkin?

    VastaaPoista
  2. En tiedä, olen siivonnut ja laittanut hapankaalipataa niin innolla. Ja kääretorttu vaihtui ruokalistalla Frödingen mutakakkuun ja jätskiin. Annan itselleni anteeksi... Viikonlopppua:)

    VastaaPoista
  3. Namia, katso nyt tota pienimmänkin suuta :)

    VastaaPoista
  4. heini & Maria: Tämä oli todellakin sitä ohrarieskaa minkä muistan lapsuudestani, mitä ei kaupasta saa. Kaupan rieskoissa on kaikissa vehnäjauhoja ja vaikka mitä muuta mukana :)

    VastaaPoista
  5. ja sitten jos sattuu jäämään perunamuussia tähteeksi, voi nuo samat ainekset sekoittaa muussin sekaan ja tehdä rieskoiksi.

    Ohrarieskat on jotenkin niin suomalaista ruokaa.

    VastaaPoista
  6. Ihan totta, ja reseptejä on kuulemma yhtä paljon kuin leipojia, kuulin. Minua vain viehättää tuo yksinkertaisuus, yksinkertaisempaa ei voisi olla. Ehkä myöhemmin tulee kokeiltua kaikenlaista..

    VastaaPoista
  7. ooh, rupes tekeen mieli! täytyykin mennä tutkimaan jauhohyllyä seuraavalla kauppareissulla!

    VastaaPoista
  8. Joo, lievitystä koti-ikävään :D

    VastaaPoista