perjantai 9. syyskuuta 2011

Lymyilypaikka

Näkymä lempikaupastani Akateemisesta Kirjakaupasta. Jokaisessa kerroksessa riittää selailtavaa ja tutkittavaa, tänne voisi uppoutua vaikka koko päiväksi. Ikään kuin minulla olisi päiväkaudet aikaa vaellella kirjakaupassa, mutta silloin tällöin iltaisin hyppään kyllä metroon ja hurautan hetkeksi toiseen maailmaan. Joskus ostan jopa jonkun kirjan tai sitten käyn myöhemmin kirjastossa etsimässä mielenkiintoisia tuttavuuksia. Viime aikoina olen ostanut muutamia julisteita, niistä lisää myöhemmin.

9 kommenttia:

 1. Kerran etsin ystävälle tuolla yläkerrassa kirjaa, etsin ja etsin, kunnes kysyin myyjältä. Ja millaista palvelua sainkaan, katselin myyjän ammattitaitoa ihaillen suu auki ja unohdin varmaan kiittääkin, niin häkeltynyt olin.

  Se on kyllä minun Helsinkipaikkani, jonne on aina vähän ikävä. Paperiosasto, se vasta paratiisi onkin, ne kaikki muistikirjat ja kynät ja kirjepaperit, olen ihan Liisana ihmemaassa tai Tuikkiksena tiimarissa siellä.

  Lapsena kesän kohokohtia olivat sellaiset päivät, kun oltiin mökillä ja lähdettiin käymään Sysmässä kaupassa ja kun siellä oli tiimariauto. Siis kauppa-auto täynnä sitä kaikkea tarpeetonta krääsää, eihän minua olisi saatu pois sieltä millään. Tarroja ja pyyhekumeja, voi sitä.

  VastaaPoista
 2. Me kävimme lapsena äidin kanssa aina välillä kaupungilla eli Tampereella ja jäimme aina bussista Tiimarin pysäkillä pois.. Nykyään sama hypistely jatkuu Stockalla, tykkään myös ruokaosastosta, ja vähän muistakin osastoista.

  VastaaPoista
 3. Mä nautin kans kirjakaupoista, ja erityisesti divareista ja olen ihan kirppishullu. Jotenkin viehätys piilee siinä, että koskaan kun ei voi tietää mitä löytää, mutta kun sen sitten löytää mitä tarvitsee tai osuu sattumalta käteen, riemu on kaksinverroin suurempi!Vinkkaas jotain hyviä kirjoja?!Mä luen kaikkea laidasta laitaan, kovin raskassoutuisia en ole viime aikoina jaksanut.

  VastaaPoista
 4. Legendaarinen Ervastin antikvariaatti oli ihan meidän naapurissa, siellä tuli poikettua silloin tällöin ja sen lopetettua ei varmaan missään. Sellainen kaupungilla haahuilu vaatisi kokonaisen yksinäisen päivän...Mutta tiedän tuon tunteen kun sattunmalta löytää, tulee nuoruus mieleen. En tiedä mitä suosittelisin, mutta voin kertoa mitä olen itse viime aikoina lukenut, hiljattain ilmestyneitä kirjoja sattumalta. Amy Chuan Tiikeriäidin taistelulaulu, voin sanoa että luin yhdeltä istumalta, muuten en ota kantaa. Kaunokirjallisuutta Sarah Watersin Vieras kartanossa, tempasi mukaansa mutta ei mikään hilpeä tarina. Pitkään meidän kirjahyllyssä muhinut Kazuo Ishiguron Ole luonani aina, ei hilpeä tämäkään mutta suosittelen. Luettuani tämän huomasin että elokuva on tekeillä, ajankohtainen siis tämäkin. Samulille ostin synttärilahjaksi Paul Austerin Sunset Parkin, luen sen Samulin jälkeen. Mitä itse tykkäät lukea?

  VastaaPoista
 5. Tuolla on hyvä lymyillä ja hypistellä. Siellä saa olla sopivasti omissa oloissaan.

  VastaaPoista
 6. Kirjakaupat, kirjastot ja divarit on vaan niin ihania! Hauska ajatus, että metromatkan päässä on on uusi maailma.

  VastaaPoista
 7. rva Reipas! Sinulla on valokuvaamisen lahja! Oletko saanut koulutusta vai oletko ihan itseoppinut? Blogisi on täynnä upeita tunnelmallisia kuvia! Ja muistakaahan äidit hyvät Stockan leikkipaikka, johon kolmivuotiaan voi viedä puoleksitoista tunniksi ja itse pääsee omalle lempiosastolleen tai kahville hyvän ystävän kanssa tai itsekseen vauvan kanssa...

  VastaaPoista
 8. Tie on kevyt: Niin ovat ja kiva kun kävit!

  Elina: Kiitos sinulle! Ei ole koulutusta, kamerani on hyvä ottamaan kuvia :) Ai niin se leikkipaikka, sitä tuli hyödynnettyä enemmän ennen muinoin.

  VastaaPoista