torstai 18. elokuuta 2011

Viidentoista minuutin kuuluisuus

Juuri kun olin lähtiessä napannut kameran mukaan kuvatakseni puistossa Olga-Marian ja Johanneksen uusia syyskenkiä, oli paikalla tv-kamera ja kengät kuvattiin oikein paikallisuutisiin. Leikkipuistossa tehtiin jotain kansainvälistä tutkimusta, kengät ja jalat mitattiin ja tutkittiin kenkien sopivuus.

Silloin tällöin puistoissa törmää toimittajiin, lasten vartin kuuluisuus alkaa varman olla jo täynnä. Vanhemmat saattavat joutua kameran eteen hermostuneena höpöttämään tai sitten päätyä varoittavaksi esimerkiksi muille. Viime talvena lapsukaisemme kuvittivat D-vitamiinitutkimuksesta tehtyä pätkää. Minä lymyilin toimittajien takana kun haastateltavat äidit päivittelivät tutkimustulosta, jonka mukaan lapset saavat vitamiinia liian vähän. Onneksi en sillä kertaa joutunut kameroiden eteen myöntämään, että minä juuri olen sellainen paskamutsi joka tämän tästä unohtaa koko vitamiinit.

Toissa talvena taas kuvamme koristi Hesarin juttua aiheesta "talvi tekee kaupunkiin vaaranpaikkoja". Kuvassa minä, äitini ja viisi lasta kävelemme suoraan lumenpudotuspaikan alle. Muistan nähneeni jokun vaanimassa kameran kanssa suuren lumipenkan takana, mutta en kiinnittänyt asiaan huomiota yrittäessäni päästä ehjänä perille. Kuten kuvasta näkyy, kyltti ei ollut meidän suuntaan eikä lunta edes juuri pudotettu, minä tiirailen valtavia jääpuikkoja jotka roikkuivat päidemme päällä. Kiertämäänkään ei päässyt rattaiden kanssa kun teiden reunoilla oli karseat lumikasat. Seuraavana aamuna tee oli mennä väärään kurkkuun. Että talvikelejä odotellessa.


Nuo lasten kengät muuten, ne ovat tietenkin tamperelaisesta luottokaupastani Kansan Kengästä. Sieltä löytää kaikenlaisia jäännöseriä sekä laadukkaiden kenkien vanhempia malleja tosi edullisesti. Samuli hiukan hirnahti nähdessään Johanneksen syysmuodin, mutta minusta nuo tukevat kympin nahkakengät ovat tosi hienot! Ja tutkitusti juuri sopivat.

P.s. Juttu näkyy YLE Areenassa kuukauden ajan.

5 kommenttia:

 1. Hei tämä pitääkin katsoa!JA kiitos Kansankenkävinkistä, noi kelta-mustat oli tosi reteet, onko ne sieltä?Mä luulin että k.o kauppa myy vain aikuisille :)

  VastaaPoista
 2. hienot on kengät ja tuo lumikuva hauska... täytyy katsoa uutiset ;)

  VastaaPoista
 3. Kati: Ei pidä antaa, hm, värikkään ikkunan pelästyttää, perällä on lasten osasto jota kannattaa käydä penkomassa. Ja alakerrassa myös. Olen ostanut kympillä Nokian kumisaappaita, vaikka miten monet Kavatit hintaan 5-30e, Hienot nahkaiset lapikkaat kympillä jne..

  Mira: Nyt minuakin jo huvittaa, kun kinokset ovat sulaneet :cD

  VastaaPoista
 4. Täytyypi käydä penkomassa!!En tiedä huomasitko, mutta meille voi laittaa meiliä invaasiotulee@gmail.com, voidaan privana tarkemmin jorista asuinalueesta ym. :)
  Kavatit on muuten ainoa merkki mikä leveydeltä tuntuisi meidän Jönssille edes mahtuvan, joten eikun Kansankenkään tutkailemaan!Sanoinko jo, että sinulla on tosi hyviä kuvia blogissasi, niitä on ilo katsella!

  VastaaPoista
 5. Kiitos!

  Huomasin kommenttisi, tsori kun en vielä vastannut siihen mitään se on minulla työn alla. Eli olen vain niin huono käyttämään sähköpostia, muistankohan edes tunnuksia mutta joo, odotas vaan.

  VastaaPoista