tiistai 10. toukokuuta 2011

Kallion toukokuu

Toukokuussa elämä Kalliossa siirtyy sisätiloista ulos. Monille se merkitsee juomien nauttimista puistoissa ja terasseilla, meille pihajuhlia ja retkiä sekä kuhinaa leikkipuistoissa hiljaisen talven jälkeen. Joskus tuntuu kuin asuisimme pienessä kylässä nimeltään "Kallion lapsiperheet". Ihmisillä on kaupungissa omat yhteisönsä ja useimmiten rinnakkaiselo sujuu ongelmitta. Omassa kaupunginosassamme on poikkeuksellisen paljon juhlijoita ja joskus örvellys ja lasinsirpaleet ärsyttävät. Yleensä ne on kuitenkin helppo kiertää ja leikkipuistot ja koulujen pihat ovat lapsille pyhitettyä aluetta missä vallitsee rauha.

Leikkipuisto Brahe ja Katjan lätsät tänä aamuna. Hattuja voi ostaa Brakulta myös esimerkiksi 20.5. Kallio Kukkii -festarin aikana.

Tänään iltapäivällä Kallion koulun pihalla järjestettiin pihajuhla tuleville ekaluokkalaisille ja perheille. Minusta koulu on ihana, seisoo siinä kirkonmäellä keskellä kaupunkia omassa rauhassaan. Myös se herättää minussa tunteen pienestä kylästä ja kyläkoulusta. Tutustumisissa ja ilmoittautumisessa on ollut kiva huomata, että Rikun tulevissa koulukavereissa ja heidän perheissään on paljon ennestään tuttuja. Kouluun on tulossa yksi tai kaksi suomenkielistä ekaluokkaa.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti