lauantai 26. helmikuuta 2011

Hiihtolomalla

Perjantai-illasta lauantai-iltaan oli perheenäidin hiihtoloma, kun isä ja pikkuiset lähtivät mummolareissulle hakemaan esikoista kotiin. Perjantaina menin siskon kanssa Stockan yläkertaan sopalle ja tapasin sattumalta ystäviä, istuimme ja haaveilimme lämpimistä maista.

Lauantaina herättyäni en ollut uskoa silmiäni katsoessani ensin kelloa, oliko se pysähtynyt vai miksi se näytti jo lounasaikaa?.. Sitten vilkaisin lämpömittaria, viisitoista astetta, vai hetkinen onko tuo todella vain viisi?

Käytin lomapäivän pitkään kävelyyn kaupungilla, kävin syömässä ja katselin... Ostin kirjan "London Family Style".

Kotimatkalla ratikassa vierustoveri, vanha mies, päivitteli, että on kesä tullut kun oli pakkanen niin laskenut. Itse olin kävelyni jäljiltä aivan hileessä, tuuli oli puhaltanut luihin ja ytimiin asti.

Päätin siis päättää hiihtolomani saunareissuun. Taloyhtiömme saunan valmistumisajankohdasta ei ole tietoakaan, mutta tilannetta helpottaa puulämmitteinen yleinen sauna naapurikorttelissa. Sauna on toiminut samassa talossa vuodesta 1927 ja on ehdottomasti käymisen arvoinen upea paikka.


Tässä surkea räpsy myös pukuhuoneen puolelta, tästä ei voi saada käsitystä saunan tunnelmasta tai pesutilojen vaikuttavasta betoniarkkitehtuurista, ne täytyy kokea itse. Ja jos haluaa hemmotella itseään edulliseen hintaan, seitsemällä eurolla saa pesijän palvelun. Luksusta.


Saunassa vieruskaverini, vanhan rouvan, teoria taasen oli, että vaikka pakkasta oli tänään vähemmän, maa on niin syvässä roudassa että kylmyys nousee sieltä sisuksiin asti. Routa tai tuuli, joka tapauksessa olin niin jäässä että sulin pikku hiljaa vasta löylyssä. Kylmän, kuuman ja vissyn yhdistelmä sai minulta melkein jalat alta. Päihdyttävä kokemus.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti