torstai 21. heinäkuuta 2011

Varaudumme kylmään ja pimeään

Edelliset talvet ovat olleet enemmän tai vähemmän rankkoja, joten mieleeni on iskostunut vuoden kiertokulku sellaisena, että jo loppukesällä aletaan varustautua pimeää vuodenaikaa varten jotta selvittäisiin hengissä. Milloin on ollut uusi vauva, milloin valmistuminen koulusta, milloin putkiremontti (niitä on ollut peräkkäin kaksi), milloin taas uudet hoitolapset ja milloin melkein kaikkea tuota yhtä aikaa. Loppukesällä olen käynyt kaapit läpi ja säilyttänyt vain sen mitä tarvitaan tulevana talvena, kaivanut esiin syysvaatteet ja talvivaattet ja järjestänyt kaikelle oman paikkansa. Tavoitteeni on ollut, että järjestys olisi täydellinen. Täydellisyys kestää sitten tämän meidän todella boheemin elämäntavan, missä esineet jäävät siihen mihin ne tipahtelevat ja kaaos iskee hetkessä. Jos tavaraa on vähän ja kaikelle on paikkansa, sekasorto on myös hetkessä selätetty.

Viimeisen putkiremontin jälkeen epäjärjestys pesiytyi tänne pysyvästi, kun puhti ei keväällä riittänyt enempään. Huoneet olivat vaihtaneet talven aikana paikkaa keittiöstä lähtien ja tuntui vuoren kokoiselta urakalta etsiä uusi sijainti aivan kaikelle. Myös kaikki se kiva sisustaminen jäi tekemättä, mitä olin erityisesti odottanut. Taulut ovat vielä ripustamatta ja nätit sommitelmat rakentamatta. Mutta nyt, sisäinen kelloni sanoo että on aika laittaa pesä talveksi. Tavoitteita pitää olla, kohti täydellisyyttä siis. Tänään olemme tasoittaneet eteisen seinät, huomenna maalataan.

3 kommenttia:

 1. Kivaa, kun puhtifiilis vallannut! Palailtiin tänään lomilta ja yhtäkkiä iski mullakin hirmuinen puuska raivata ja saada hommia eteenpäin. Tätä on odotettu!

  VastaaPoista
 2. mulla on helteet vieny kyllä voimat ja tää himputin migreeni, mutta innolla odottelen sun sisustuksiasi...

  VastaaPoista
 3. Rebecca: Se lomailu sen viimeistään teki mulla ainakin, kun oli pakko olla vähän aikaa jouten... kiva puuhata ja ahkeroida nyt!

  Mira: Olet varmaan jo kaikkea kokeillut, mutta tämän neuvoi soittokaveri joskus päänsärkyyn: Molemmissa käsissä keskisormen ja nimettömän välissä on piste, todennäköisesti arka, jonka painaminen ja hierominen auttaa. Siis ota se sormien välinen löysä liha peukalon ja etusormen väliseen pihtiotteeseen ja paina lujaa. Minulla tuo auttoi taianomaisesti silloin ennen keikkaa ja sen jälkeenkin, kannattaa kokeilla.

  VastaaPoista