maanantai 27. kesäkuuta 2011

Hipsta päivä puistossa


Olen edelleen ihastunut iPhonen Hipstamatic -ohjelmaan. Olin kirjoittaa, että näistä kuvista tulee mielen lapsuuden aikaiset otokset, mutta tarkemmin ajateltuna nämä muistuttavat vieläkin vanhempia kuvia, niitä joita olen lapsena katsellut. Tämä yhdistettynä nykyaikaan tekee kuvien tunnelmasta jotenkin ajattoman. Oma elämä näyttää epätodelliselta ja kiinnostavammalta kuin todellisuudessa.

Lapsuudessani lähisukulaiseni suhtautuivat valokuvaukseen pelonsekaisella epäuskolla. Kamera oli hankittu perheeseen ja joskus harvoin se muistettiin kaivaa esille ja tähtäillä sillä suurin piirtein kohteen suuntaan. Aikaansaannoksena oli kuvia joissa näkyi mitä sattui, joskus kohteen pää oli mukana ja joskus taas ei. Näissä Hipstamatic-otoksissani on samankaltaista sattumanvaraisuutta. Vaikka kuinka koittaisin puhelimella tähdätä ja rajata se tekee rajauksen oman mielensä mukaan ja väritkin on valittu puhelinta ravistamalla. Täällä on esillä taitavampia otoksia, joissa kuvaaja on oletettavasti tiennyt mitä on tekemässä. En tiedä pääsenkö itse koskaan samalle tietoisuuden tasolle, Samuli on nimittäin uudesta puhelimestaan aika mustasukkainen...

Näissä kuvissa vietämme kesäpäivää Karhupuistossa, Kallion sydämessä. Samuli on hakemassa pyykkejä kuivaajasta puiston laidalla sijaitsevassa itsepalvelupesulassa, lapset kiipeilevät Jussi Mäntysen veistoksen Mesikämmen muurahaispesällä päällä. Tarkemmin sanottuna Johannes kiipeää ja Olga parkuu veistoksen juurella. Pyykkien valmistuttua menimme syömään kiinalaiseen ravintolaan puiston toisella laidalla. Sitten kävelimme kotiin päiväunille.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti